Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Φύγε απ τη γραμμή του τρένου

Ένα σημαντικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι παίκτες είναι η εμμονή σε μία γραμμή-στρατηγική σε όλη τη διάρκεια ενός χεριού. Πχ ο παίκτης θεωρεί ότι το ΑΚ του σε board Αc6h7h είναι αρκετά δυνατό και αποφασίζει να το ποντάρει δυνατά. Το turn βγάζει ένα 4h και ο παίκτης όντας πλέον μέσα στο χορό αποφασίζει να συνεχίσει τα πονταρίσματα ελπίζοντας ότι ο αντίπαλος δεν έχει βοηθηθεί από το φύλλο. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ!!!!!
Μπορεί στο flop όντως να ήταν μπροστά ίσως και κατά πολύ από τον αντίπαλο, αλλά τώρα πιθανό να είναι πάρα πολύ πίσω. Μάλιστα αν ο αντίπαλος έχει φτιάξει χρώμα ή κέντα ή κάνει slowplay κάποιο set, η πιθανότητές του είναι 0 % (εκτός αν κρατάει heart οποτε έχει έως 18 % max). Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα πονταρίσματα από δω και πέρα θα είναι εις βάρους του. Μάλιστα επειδή το ποτ έχει ήδη φουσκώσει τα πονταρίσματα θα είναι πολλαπλάσια αυτού που έχει κερδίσει με πλεονέκτημα (μικρότερο από αυτό του αντιπάλου αν είχε draw). 
Συμπέρασμα από το όλο χέρι: Πήρε 1 μικρό bet με πλεονέκτημα στο φλοπ και θα δώσει 2 μεγάλα bet με μειονέκτημα (μεγαλύτερο από το πλεονέκτημα που είχε). Δηλαδή σκέτη καταστροφή. 
Τι έφταιξε; Αγνόησε το φύλλο που βγήκε και τη μεταβολή που αυτό έφερε στις πιθανότητες
Ορθή επιλογή; Δίνει την πρωτοβουλία στον αντίπαλο και αν ποντάρει πολλά, πάει πάσο. 
Μα αν μπλοφάρει; Αν μπλοφάρει με μεγάλο bet σημαίνει ότι ανέλαβε από μόνος του ένα μεγάλο μακροπρόθεσμο ρίσκο, που σημαίνει ότι στατιστικά θα βγει χαμένος. Γενικά να γνωρίζετε τον εξής κανόνα: ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟ (!!!).
Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τη συγκεκριμένη λογική αναλυτικότερα σε επόμενο άρθρο. 
Προς το παρόν κρατάμε το ζουμί αυτού του άρθρου: 
Φύγε απ τη γραμμή του τραίνου όσο είναι νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου