Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Προσέχετε τα πρότυπα μίμησης.....

Πολλοί παίκτες θέλουν να μοιάσουν τον Phli Ivey, τον Tom Dwan ή ακόμα και τον ακατανόμαστο Phli Helmuth. Άλλοι πάλι θέλουν να μοιάσουν μεγάλους Έλληνες παίκτες όπως τον ILIOS72, Ael1979 κλπ
Θα συνιστούσα ιδιαίτερα στους νέους παίκτες μεγάλη προσοχή, γιατί όπως και στην πραγματική ζωή,
τα πρότυπα μίμησης κάποιου μπορεί να τον επηρεάσουν τόσο πολύ και ασυναίσθητα να βρεθεί σε μία κατάσταση που ούτε τη φανταζόταν και να κάνει πράγματα που σε καμιά περίπτωση δε θα έκανε υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που "την ψωνίζουν" και θεωρούν ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τον Ivan Demidov ή στις φλέβες τους κυλάει το αίμα ενός νέου Elky ή ενός νέου nanokoko.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με 2-3 καλές νίκες με "καλό game" και η πρόσβαση σε χρηματικά κεφάλαια (κάρτες του μπαμπά, δάνειο από Τράπεζα, καταθέσεις μιάς ζωής, πώληση σπιτιού, κλπ) μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που καταστράφηκαν από το χαρτί, που έχασαν τις περιουσίες τους, έχασαν τις δουλειές τους, χώρισαν από τη γυναίκα και τα παιδιά τους, παράτησαν σπουδές, βύθισαν τις επιχειρήσεις τους μαζί με τους συνεταίρους τους, κλπ, κλπ, λόγω λανθασμένης αυτοεκτίμησης και κακού παιχνιδιού.
Πουθενά δε θα δείτε σε ποκερικό site να αναφέρονται ιστορίες για κατεστραμμένους ανθρώπους, που πήγαν φυλακή, αυτοκτόνησαν, μετανάστευσαν, κλέψαν Τράπεζες, βγάλαν στην πορνεία την κόρη τους, επειδή έχασαν τεράστια ποσά στα χαρτιά και δη στο πόκερ. Και δη στο Texas Hodem ή Omaha. 
Πολλοί από αυτούς νόμιζαν ότι είχαν πολλά κοινά με τον OMGlayAliken ή τον gboro. 
Κι ακόμα αναρωτιούνται τί πήγε στραβά. Και είναι πολλοί. Να ξέρετε ότι για κάθε Phil Ivey, υπάρχουν στη φυλακή χιλιάδες Phil Iveyακια, πιο πολλοί κι από τους Elvis της δεκαετίας του 80.
Μεγάλη προσοχή λοιπόν στο ποιον θαυμάζουμε και ποιον θέλουμε να μοιάσουμε...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου