Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Session Timing

Ο κάθε παίκτης έχει κάποιες μέρες της εβδομάδας ή του μήνα που παίζει με καλύτερη ψυχολογία. Συνήθως τέτοιες μέρες κερδίζει. Αντίθετα υπάρχουν κάποιες μέρες που σχεδόν πάντα χάνει, ενώ απορεί και με τον εαυτό του για το κακό του παίξιμο. Τυχαίο; δε νομίζω.

Ο καθένας έχει το δικό του προσωπικό πρόγραμμα στη ζωή, τις ώρες που θα προσέχει τα παιδιά, τις μέρες που θα τα πηγαίνει για προπόνηση, τις μέρες που θα βγει με τη σύζυγο έξω, τις εξεταστικές περιόδους, τις καλοκαιρινές διακοπές, τις μεγάλες γιορτές Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ. Επιπλέον είτε εργάζεται είτε σπουδάζει κλπ θα έχει άλλη ψυχολογία την Παρασκευή το απόγεμα, άλλη την Κυριακή το απόγευμα άλλη Τρίτη βράδυ. Επιπλέον το εβδομαδιαίο Πρόγραμμα του καθένα έχει κάποιες μέρες πιο φορτωμένες απ τις άλλες.
Το ίδιο ισχύει και για τις ώρες της ημέρας. Άλλο να παίζεις πρωί, άλλο μεσημέρι, άλλο 22.00 άλλο 03.00
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ , ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Δεδομένου αυτού του συμπεράσματος, υποχρέωση κάθε παίχτη που σέβεται τον εαυτό του, είναι να καταρτίσει ένα πρόγραμμα-σχέδιο, όπου θα καταγράφονται οι καλύτερες και οι χειρότερες μέρες που μπορεί να παίξει πόκερ. Σ αυτό θα τον βοηθήσει -αν είναι έμπειρος παίκτης- το προσωπικό του ιστορικό.
Αφού το κάνει αυτό, μπορεί να προσαρμόσει τα session του βάσει αυτού του προγράμματος και να παίξει με τις καλύτερες προοπτικές.
Παράδειγμα. Ο Hero έχει διαπιστώσει ότι συνήθως μετά από μία δύσκολη βδομάδα στη δουλειά ή τη σχολή, την Παρασκευή το απόγευμα του βγαίνει όλη η κούραση και δε μπορεί να συγκεντρωθεί καθόλου στο παιχνίδι. Αντίθετα, το Σάββατο βράδυ -όταν δε βγαίνει- είναι η καλύτερη του ώρα, με ησυχία αυτοσυγκέντρωση, ξεκούραση και άπειρο χρόνο για ύπνο Κυριακή πρωί. Λόγω ότι έχει κανονίσει με τη γυναίκα-κοπελιά του να βγουν με ένα άλλο ζευγάρι μία μέρα του Σαββατοκύριακου, καλείται να επιλέξει.
Α. Παίζει Παρακευή και βγαίνουν Σάββατο
Β. Βγαίνουν Παρασκευή και παίζει Σάββατο

Βάσει όσω αναφέρθηκαν, φαίνεται πολύ εύκολη η επιλογή που έχει να κάνει...
Το κάνουμε όμως όλοι μας αυτό στην πράξη; Δε νομίζω.

1 σχόλιο: